Royal Terrace Edinburgh

A couple with teenagers from previous relationships wanted to create a family home that would bring everyone together under one roof. A place where socialising and communication would be encouraged whilst also providing personal spaces to retreat to. Originally 3 flats in the lower part of an Edinburgh Townhouse, we collaborated with talented architects to connect the spaces and totally reconfigure the arrangement of functions and spaces. Two rooms, one above the other, were knocked together to create a new stairwell. All the interior fixture was designed by us and made to measure. The master suite looking over a courtyard made more private with a padded door from the hallway. Two large living spaces, one more formal and the other incorporating home cinema and pool table provided a choice of social spaces. Each child collaborated with us on the design of their bedrooms.